Florine Koning van Scripteq is historicus en studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zij schreef verscheidene jubileumboeken en -magazines. In 2009 verscheen haar meest recente boek, De Pasar Malam van Tong Tong, een Indische onderneming. Klik hier voor meer informatie.

NRC Handelsblad noemde het boek ‘boeiend en schitterend geïllustreerd’. Magazine Archipel sprak van een ‘uniek document’.

Florine Koning leidt Koning Beatrix rond in de tentoonstelling.

Vóór het boek verscheen, maakte Florine Koning een tentoonstelling over de geschiedenis van deze culturele onderneming. In 2008 bezocht Koningin Beatrix de expositie. Dat jaar was Florine Koning ook te gast bij OVT, een radioprogramma over geschiedenis (VPRO, Radio 1, elke zondag 10.00-12.00 uur). Luister hier naar de uitzending.

Eerder schreef Florine Koning een jubileumboek over Vink Kunststoffen in Didam, een van de grootste fabrikanten van kunststoffen in Europa.

Grondlegger J.F. Vink schreef over het boek: “Ik ben van mening, dat de ontwikkelingsgeschiedenis van onze onderneming geschiedkundig niet beter had kunnen worden weergegeven.”

Eveneens legde Florine Koning de geschiedenis vast van Vegro Installatietechniek in Alkmaar en Clements Corrosiepreventie in Alblasserdam. Ook maakte ze een historisch katern voor een interne uitgave van Thust & Graff in Den Bosch.

Wilt u meer weten over de historische producties van Scripteq? We vertellen u graag meer.